Laatste wedstrijd voor WK in Velsen-Noord

Kees van Dalsem
Velsen-Noord

De softbalsters van het Nederlands team spelen dinsdagavond de laatste oefenwedstrijd voor het WK begint bij Rooswijk in Velsen-Noord. Het duel tegen Nieuw Zeeland begint om 19 uur. Het duel is gratis toegankelijk.

Het wereldkampioenschap, dat voor het eerst in Europa afgewerkt wordt, start vrijdag in Haarlem. Nederland heeft het hele jaar toegewerkt naar dit kampioenschap. Middels twee oefenstages (beiden een maand) in de Verenigde Staten werd er veel aan teambuilding gedaan en konden een flink aantal oefenwedstrijden worden afgewerkt. Met tien duels in Nederland sluit Oranje de voorbereiding op het WK af.

Rooswijk is plaats van handeling voor deze allerlaatste oefenwedstrijd van het Nederlandse team. De vereniging reageerde attent op een oproep van de KNBSB om gastvereniging te zijn voor een interland. De tegenstander was op dat moment nog niet bekend. Dat hing mede af van de poule-indeling van het WK.

Poule

Bondscoach Craig Montvidas wilde namelijk niet tegen een ploeg spelen die ook in de poulefase een tegenstander zou zijn. Er moest gekeken worden naar de landenteams in de andere poule. Uiteindelijk viel dus de keuze op Nieuw-Zeeland als tegenstander in de generale van Oranje.

Nieuw-Zeeland is een echt softballand. Voor de veertiende keer doet het land mee aan de mondiale titelstrijd. In 1982 werd Nieuw-Zeeland wereldkampioen.

Nederland werd tijdens het laatste WK zesde. De hoogste klassering ooit van Oranje, dat al elf keer mee deed aan de titelstrijd. Tijdens het komende kampioenschap zal de ploeg proberen nog hoger te eindigen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.