Van Willeke Alberti tot Joan Català bij Reuring Festival

Ook voor kinderen is er veel te doen tijdens Reuring.© archieffoto erik rietman

Redactie Dagblad Waterland
Purmerend

Het Zwanenkoor met Willeke Alberti, zangeres Teske en de populaire Nederlandse hiphopformatie De Jeugd van Tegenwoordig. De organisatie van het Reuring Festival heeft gisteren de eerste namen bekendgemaakt.

In het Leeghwaterpark en in de stad zijn er van 22 tot en met 25 juni straattheateracts, theatervoorstellingen, dansvoorstellingen en muziekoptredens te zien. Geprobeerd is om een zo breed mogelijk programma neer te zetten. Voor de voorstellingen op locatie dient een kaartje gekocht te worden, maar er is ook elk jaar veel gratis aanbod.

Voor Theater op Locatie komen onder meer Abdelhadi Baaddi en Asterions Hus naar Purmerend. Daarnaast worden er zaterdagmiddag verschillende optredens en voorstellingen gegeven in cafés op en rond de Koemarkt.

Ook straattheater is weer breed vertegenwoordigd, zoals HURyCan en Cie Woest. In het amfitheater is de Spaanse Joan Català. Hij maakt een interactieve voorstellingen waarbij hij dans, theater en circus combineert.

Het podium in het Zwoele Groen is voor lokaal, regionaal en aanstormend talent zoals Rabbits at Top Speed. Voor de kinderen is er ook weer een breed programma, met onder meer de Fiepbus met illustraties van Fiep Westendorp.

Het Zwanenkoor met Willeke Alberti opent het hoofdpodium dit jaar. Hier worden typische Amsterdamse meezingers gezongen. Op vrijdag is er een Reuring Salsa Avond en op vrijdag worden verschillende artiesten geëerd tijdens de Tribute Night. Onder meer zangeres Lisa Lois zingt hier Adele.

Liefhebbers van het populaire Cityslam, de afsluiter van het festival, kunnen onder meer optredens van zangeres Teske en zanger Jonna Fraser verwachten. Daarnaast treden dus De Jeugd van Tegenwoordig op, en soul-, rock- en funkband Rilan & The Bombardiers.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.