Eredivisieclubs krijgen VZV er niet onder

Redactie Schagen
't Veld

Eerste divisionist Maedilon/VZV heeft de hoogste groep in het Noord Holland Toernooi, met verder alleen maar eredivisieteams, gewonnen. ,,En dat klinkt best stoer’’, moest coach Betty Plasmeijer van de handbalsters met een grote glimlach toegeven.

Na groepsuitslagen tegen Westfriesland SEW (15-17), DSS (22-14) en VOC (20-13) werd de finale tegen alweer VOC met 15-11 gewonnen. ,,Wij hebben een zware voorbereiding op deze manier geweldig afgesloten. De meiden maken enorme stappen en hebben weer laten zien klaar te zijn voor de eerste divisie. Het vertrouwen dat wij iedereen kunnen verslaan wordt steeds groter. Als wij maar als team blijven werken. Dat is onze kracht.’’

In het mannentoernooi werd Tonegido/Kleine Sluis tweede (in de finale was VVW te sterk, 18-21) en VZV vierde (duel om het brons verloren van De Blinkert, 11-21). De derby onderling eindigde in het voordeel van Tonegido/Kleine Sluis, 16-14.

ZAP besloot daarentegen deel te nemen aan de Pol Cup in Bentelo en heeft zich dapper geweerd. Zo wist het op de eerste speeldag knap te winnen van PSV (19-17) en pakte het één toernooipunt tegen Bevo HC (18-18), beide clubs uit de eerste divisie. Alleen DOS, vorig seizoen nummer vier van Nederland, bleek een maatje te groot. De tweede dag begon eveneens uitstekend met een zege op Bentelo (12-11) om vervolgens af te sluiten met een gelijkspel tegen competitiegenoot Nieuw Heeten (20-20). Waarna ZAP-speelster Fenna Kloosterman verkozen werd tot beste speelster van het toernooi en een fraai standbeeldje kreeg.

Hoofdklasser Geel Zwart oefende tegen Westsite, één klasse hoger, en wist bijna te verrassen, 27-29.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.