Handhaving De Kennemers kwestie van tijd

Rinus van der Lugt
Tweede klasse A

Wat als De Kennemers-trainer Jos van Veelen er dit seizoen in was geslaagd, zijn spelers elke week beter te laten focussen op een goed resultaat. Dan had de formatie uit Beverwijk in ieder geval hoger gestaan dan nu het geval was. Tegen Den Helder waren de spelers weer bij de les. ,,En dan zie je hoe sterk wij dan kunnen spelen”, aldus Van Veelen na afloop van de afgetekende 4-1 zege.

Er waren van de week wel enige gesprekken aan vooraf gegaan om de zeperd van vorige week tegen Kolping Boys te vergeten. ,,Ook zondagochtend hebben wij het er nog over gehad”, verklaarde Van Veelen.

Het bleek wel te hebben geholpen, want de spelers waren gretig. Zo gretig zelfs dat in de negende minuut de 0-1 al in de touwen lag. Kenneth Hulshof mocht de felicitaties in ontvangst nemen. ,,Den Helder heeft de laatste duels al verschillende klappen opgelopen”, analyseerde Van Veelen. ,,En dat was merkbaar, want de spelers waren gelijk al geknakt.”

Nog voor de rust zorgde Marco Mulder voor de 0-2. ,,Omdat het veld enorm slecht was, heb ik in de rust aangegeven dat geen risico’s genomen moesten worden”, aldus Van Veelen. ,,Opbouwen was onmogelijk.”

De spelers hielden zich aan deze opdracht en counterden nog naar de 1-4 zege. Frank Commissaris en Issam El Bakkali waren de schutters.

De Kennemers: Veen; Cyrus, Hommes, Williams, Ülker (Kloes); Hulshof, Vonk, Mulder; Commissaris, Adrichem (Scholten), El Bakkali (Emrane).

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen