Poeha

Arie Booij

Er is een opvallend verschil tussen de aandacht voor de naderende Europese verkiezingen in Nederland en Duitsland. Als je door Den Helder rijdt zie je her en der de grote plakborden die zijn blijven staan na de verkiezingscampagne voor de gemeenteraad. Op de meeste borden prijken slechts twee affiches. Eén van het CDA en een aankondiging van een mannelijke strippersgroep in Groote Keeten.

Het is een schril contrast met de aandacht die in buurland Duitsland aan de EU-campagne wordt besteed. We waren een week geleden in Keulen en daar hangt aan elke lantaarnpaal een affiche van een partij die stemmen werft voor hun kandidaten voor het Europarlement.

Ons bezoek aan de fraaie Keulse Dom werd verstoord door een rumoerige bijeenkomst van de Alternatieve Partij en een tegendemonstratie van het linkse alternatief. De op oorlogssterkte uitgerukte ME hoefde gelukkig niet in actie te komen. Hier in Nederland is de stilte rond de campagne oorverdovend.

In onze eigen krant zie je af en toe een bericht opduiken en in de landelijke krant die elke ochtend ook op mijn deurmat valt, is een kleine serie gestart over lijsttrekkers. Dat is het qua aandacht voor de verkiezingen van een nieuw Europarlement. Het kan ons blijkbaar gestolen worden. Maar waarom maken ze er in Duitsland dan zo’n poeha over?

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.