Krommenieër vast voor seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes

Krommenieër vast voor seksuele uitbuiting van minderjarige meisjes
Krommenie

Een 32-jarige man uit Krommenie wordt vast gehouden op verdenking van het seksueel uitbuiten van minderjarige meisjes. Drie andere personen worden in dezelfde mensenhandelzaak in voorlopig hechtenis gehouden op verdenking van het uitbuiten van minderjarige vrouwen als prostituees.

De Krommenieër is op 20 juli aangehouden in Amsterdam. De andere verdachten zijn eerder aangehouden. Een vijfde zit niet meer vast, maar is nog wel verdachte.

De zaak begon dit jaar met de vermissing van een minderjarig meisje uit Amsterdam. Een foto van het vermiste meisje werd door rechercheurs ontdekt op een website met seksadvertenties.

Het meisje werd uiteindelijk in een woning in Huizen gevonden. Daar werd ook een ander 17-jarig meisje gevonden en een 32-jarige man aangetroffen.

De man werd aangehouden op ’verdenking van onttrekking aan het gezag van het vermist minderjarig meisje’. Korte tijd later is hij vrijgelaten.

Uitbuiting

Verder onderzoek naar het telefoonverkeer van de in Huizen aangehouden man leidde tot de hernieuwde aanhouding van de 32-jarige man op verdenking van het aanzetten tot prostitutie van twee minderjarigen.

Ook het 17-jarige meisje uit Huizen geldt als verdachte, omdat zij volgens onderzoek een rol heeft gespeeld bij aanzetten tot prostitutie van het minderjarige vermiste meisje en de uitbuiting daarvan.

Twee andere mannen, een ook van 32 en de ander van 57, zijn aangehouden. De voorlopige hechtenis van de 57-jarige verdachte is door de rechtbank opgeheven.

De politie heeft inmiddels twee slachtoffers gesproken en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons