Legionella aangetroffen in Middenmeerse seksclub

Martijn Gijsbertsen
middenmeer

Bij sekshuis Club4Pleasure in Middenmeer is legionella aangetroffen. De douche- en badgelegenheden in de seksclub aan de Brugstraat zijn woensdag per direct buiten bedrijf gesteld.

Dit op last van de GGD Hollands Noorden, provincie en Inspectie Leefomgeving en Transport. Het sekshuis zelf is overigens gewoon open.

De besmetting is aan het licht gekomen door iemand die recent in de club is geweest en met verschijnselen van de veteranenziekte (infectie van luchtwegen en longen) naar de huisarts is gegaan. Deze patiënt is inmiddels alweer aan de beterende hand.

Nakijken

De GGD adviseert bezoekers die na 26 juni in het Middenmeerse sekshuis zijn geweest en last hebben van griep, hoge koorts, spierpijn en hoofdpijn zich te melden en laten nakijken door hun dokter.

Klachten doen zich meestal binnen een week voor, maar kunnen tot maximaal negentien dagen na besmetting optreden. Huisartsen en ziekenhuizen in de regio zijn van de situatie op de hoogte gesteld.

Maatregelen

Eigenaresse Anna Rozenberg betreurt de gang van zaken en stelt dat er direct maatregelen zijn getroffen. ,,Alle douches en jacuzzi’s zijn gesloten en worden er ook uit gehaald. We hebben altijd alle voorzorgsmaatregelen getroffen zoals van de legionellawacht moet, dus dit komt voor ons uit de hemel donderen.’’

Zij is blij dat de desbetreffende patiënt weer thuis is en hoopt dat er verder geen mensen zijn bij wie zich klachten openbaren. ,,We hebben de bron van besmetting weggenomen. Wat mij betreft komen er ook geen jacuzzi’s meer terug.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.