Honderd tips over branden Hoogwoud

1 / 2
Coen van de Luytgaarden
Hoogwoud

De uitzending van Opsporing Verzocht over drie brandstichtingen in Hoogwoud heeft honderd tips opgeleverd.

De politie Noord-Holland is zeer te spreken, zegt woordvoerder Roderick de Veen. ,,Hier zijn we heel blij mee. We gaan er verder mee rechercheren en hopen dat we er verder mee komen. Het is altijd fijn dat mensen zo actief meedenken.’’

In het programma werden drie branden getoond. De eerste betrof de kantine van sportaccommodatie De Weyver, de tweede de fysiotherapiepraktijk in De Weyver en de derde betrof de bedrijfsauto van accommodatiebeheerder Sjaak Kalverboer. Diens voertuig werd op zijn oprit aan de Koningspade in brand gestoken.

Van de twee laatste brandstichtingen zijn camerabeelden veilig gesteld. In het geval van de fysiopraktijk is duidelijk te zien dat er twee jongeren wegrennen nadat er enkele molotovcocktails tegen de muur zijn gegooid. Bij de brandstichting aan de Koningspade is te zien dat kort ervoor dezelfde auto tot vijftien keer toe voorbij rijdt en dat de brandstichter na de daad het hazenpad kiest.

,,Dit moeten dezelfde personen zijn, geen twijfel mogelijk’’, zegt Sjaak Kalverboer. ,,Ik kan me niet voorstellen dat die nog rustig op de bank zitten. Op Facebook wordt nergens anders over gesproken.’’

Deen

Opsporing Verzocht besteedde in dezelfde aflevering ook aandacht aan de gewapende overval bij supermarkt Deen. Camerabeelden toonden hoe een caissière werd bedreigd. Die zaak heeft zes tips opgeleverd.

(App-gebruikers zien de video hier)

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen