Raad pleit voor opschuiven nieuwe poli

Enkhuizen

De raad van Enkhuizen vindt dat het mogelijk moet zijn om het bouwblok van de nieuwe poli achter de woonhuizen van de Molenweg vijf meter te verschuiven. Die bevoegdheid heeft de raad gisteren in handen gelegd van B en W.

Het is een uiterst klein lichtpuntje voor de bewoners van de Molenweg die straks tegen hun achtertuin een enorm bouwblok zien verrijzen. ,,Je moet dit zien als een signaal richting projectontwikkelaar Ruitenberg'', zegt Joke Kuijsten (CU-SGP) na afloop van de raadsvergadering. Tot dusver heeft projectontwikkelaar R&V via partner Welwonen laten weten dat het bouwblok niet verschoven kan worden omdat dan een heel nieuw plan voor de routing en logistiek van gebruiker Westfriesgasthuis moet worden gemaakt.

Omwonenden hebben al in oktober gevraagd om het bouwblok te verplaatsen richting Davidstraat omdat het te veel zonlicht wegneemt. ,,Jammer dat er niets mee is gedaan'', zeggen Kuijsten, Eelco Fijma en Karin Kunst van de PvdA en Mieke Delleman (SP). ,,Juridisch zal de projectontwikkelaar wel gelijk hebben, maar wij vinden dat hij ook wel eens naar de menselijke kant van de zaak mag kijken.''

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen