Teken van leven Efraïm-sekte

Redacteur West-Friesland
WIJDENES

Het Efraïm-genootschap, waar de 61-jarige Frans van der Vliet uit Wijdenes deel van uitmaakt, heeft vanuit Israël een teken van leven gegeven.

De 15-jarige Daniël, die samen met zijn moeder en broertje deel uitmaakt van de streng religieuze sekte, liet een chatbericht achter voor zijn vriendje in Nederland. Daarin meldde hij dat het vriendje zich geen zorgen hoefde te maken. Ook schreef hij dat het genootschap voorlopig niet terugkeert naar Nederland. Dit werd vrijdagavond bekendgemaakt in het televisieprogramma Vermist.

Vijftien leden van het Efraïm-genootschap, dat onder leiding staat van de omstreden sekteleider Heinrich van Geene, verblijven sinds eind november in Israël. Waarschijnlijk zijn ze nu in de buurt van Jeruzalem. Van Geene heeft zijn volgelingen wijsgemaakt dat ze eind december door Christus naar de hemel worden gezonden.

Serena van der Vliet uit Grootebroek maakt zich ernstige zorgen over het lot van haar vader Frans. Hij is hartpatiënt en heeft geen medicijnen meegenomen naar Israël. De sekteleden moesten voor het vertrek naar Israël al hun bezittingen vernietigen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen