Scheringamuseum in Opmeer staat te koop

Scheringamuseum in Opmeer staat te koop. Foto Henk de Weerd

Scheringamuseum in Opmeer staat te koop. Foto Henk de Weerd

Ron Amesz
opmeer

Voor augustus is er een koper gevonden voor het voormalige Scheringamuseum in Opmeer. Dat beweert directeur Nard Schuddebeurs van vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle. Vanaf vandaag kunnen belangstellenden bieden op het leegstaande pand.

Het onafgebouwde museum staat leeg sinds het faillissement van DSB in 2009. De curatoren van de Scheringabank hebben Jones Lang LaSalle opdracht gegeven het pand aan de man te brengen. De vastgoedmakelaar start vandaag een openbare verkoopprocedure. Gegadigden kunnen tot 30 mei een bod doen met ontbindende financiële voorwaarden. De curator gaat daarna met één of meerdere partijen om de tafel om tot een overeenkomst te komen. Deze tweede ronde sluit eind juli.

,,Voor augustus hebben wij een koper'', belooft Jones Lang LaSalle-directeur Nard Schuddebeurs. ,,En misschien al na de eerste ronde, dus eind mei. Wat als er geen serieus bod komt? Dat is niet realistisch, maar in dat geval zien we wel verder.''

De directeur wil geen minimum bedrag noemen dat de curatoren voor het gebouw willen hebben. ,,Alles gaat in overleg met de hypotheekhouders Deutsche Bank en ABN Amro en de retentiehouders: de curatoren van Midreth en Regio Control.''

Volgens Schuddebeurs hebben zich al diverse geïnteresseerde partijen gemeld. Op namen gaat hij niet in. De makelaar gaat zelf actief op zoek naar gegadigden. Zo zal ook Hans Melchers benadert worden. De zakenman kocht onlangs de volledige kunstcollectie van Dirk Scheringa en heeft een voorkeur voor een locatie in de Achterhoek.

De gemeente Opmeer is niet van plan de bestemming van de locatie - maatschappelijke doeleinden - te wijzigen. ,,Een commerciële bestemming kunnen we niet verkopen aan onze bewoners en middenstanders'' stelt burgemeester Gertjan Nijpels, die goede hoop heeft dat er deze zomer een eigenaar is gevonden.

Een museum heeft de voorkeur van de gemeente en de vastgoedmakelaar. Maar ook een school, medisch centrum of moskee behoren tot de mogelijkheden. Belangstellende partijen kunnen een afspraak maken voor een kijkdag.

Foto's en informatie van het pand zijn te vinden op www.jll.nl/dsb

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen