ZVV Volendam gaat eenvoudig ronde verder

Hans Swierstra
Rotterdam

De zaalvoetballers van ZVV Volendam hebben woensdagavond de tweede ronde van het nationale bekertoernooi bereikt. Het tweede team van TPP werd in Rotterdam met 1-4 verslagen.

,,Een goede overwinning en een juiste afspiegeling van de verhoudingen’’, noemde trainer Hjalmar Hoekema van de eredivisionist het. ,,We hebben het maar gezien als een verlenging van de voorbereiding. We zijn klaar voor de competitie, die volgende week vrijdag begint (thuis tegen Groene Ster, red.).’’

De Volendammers kwamen wel op achterstand tegen de topklassser. Er werd gemekkerd tegen de scheidsrechter, terwijl de thuisclub snel een vrije trap nam. Dat gebeurde tegen de rust, maar nog voor het pauzesignaal maakte Johan Mühren, op aangeven van Kevin Mühren, gelijk.

In de tweede helft speelde Volendam beter. De ploeg leverde iets meer druk en nam snel afstand. Doelman Jack Steur wierp de bal over alles en iedereen heen, waarna Robin Kwakman knap de 1-2 binnen volleerde. Ron Keizer maakte de derde treffer, nadat hij de bal fortuinlijk via de rug van Michael Tol voor zijn voeten had gekregen. Tol zelf bepaalde de eindstand op 1-4.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.