WBSV mag nog altijd blijven hopen op promotie

Paul Mul van WBSV komt als winnaar uit deze strijd.© Foto Erik Rietman

Hans Beemster
Westbeemster

Vierdeklasser RCZ bleek in de eerste ronde van de nacompetitie een maatje te groot voor WBSV. Aan dat niveau kon DIO, ook een vierdeklasser, niet tippen. WBSV speelde een gedegen wedstrijd tegen de Haarlemse club en mag na het knappe 0-0 gelijkspel nog steeds hopen op promotie naar de vijfde klasse.

Rond half twee heerst er nog steeds een serene rust op het pittoreske sportpark in Westbeemster. Niets doet denken aan een belangrijke nacompetitiewedstrijd die over krap dertig minuten van start gaat. Ook in de kantine overheerst de stilte. Voorzitter Marianne Buis komt rustig op haar fiets aangereden.

Ze kan er nog steeds niet over uit dat haar cluppie ook in de tweede ronde op een vierdeklasser stuit, terwijl DWB al in de eerste ronde een vijfdeklasser trof. ,,We waren de nummer twee van de competitie, DWB eindigde als derde. Datzelfde geldt voor ALC dat als vierde eindigde en nu in de tweede ronde ook een vijfdeklasser treft. Vroeger speelden de periodekampioenen tegen elkaar. Dat is veel eerlijker. Wij hebben contact gezocht met de KNVB, maar na het antwoord zit ik nog steeds vol vragen. De KNVB vertelde ons dat het format voor de nacompetitie al klaarlag, terwijl de competitie nog liep.”

Authentiek

Buis, bezig aan haar vierde seizoen als voorzitter, kijkt dan maar liever naar de positieve dingen. ,,We zijn 85 jaar oud en beschikken over een mooie accommodatie. WBSV is nog een authentieke dorpsclub met veel gezelligheid en veel vrijwilligers.”

Die gezellige club mag dus nog steeds hopen op ticket naar de vijfde klasse. Afgaande op het duel met DIO is dat geen onhaalbare kaart. De bezoekers mogen dan misschien over een paar betere voetballers beschikken, daar zetten de Beemsterlingen de nodige strijdlust tegenover. Bij DIO loopt veel over de spelmakers Youri Griffioen en Mohamed Harraou.

Griffioen staat aan de basis van de eerste levensgrote kans voor de Haarlemmers. De volledig vrijstaande Cees Veenings laat vrij voor doelman Mark Schipper de bal tussen de benen lopen. Kevin van der Meijden laat een andere aardige kans onbenut. De beste kansen zijn echter voor de thuisploeg.

Gert-Jan Ordeman treuzelt net te lang na goed voorbereidend werk van Mark Velzeboer, Maik Dekker komt een teenlengte tekort om doeltreffend uit te halen en de sterk spelende Velzeboer verknalt de beste kans voor rust door de bal na een goede voorzet van Paul Mul in vrije positie naast te schieten. ,,We waren slordig in balbezit en hadden het slimmer moeten uitspelen. Wij lieten ze te veel voetballen”, zag een kritische Van den Broek terecht.

Ook na rust veel strijd, maar weinig goed voetbal. De spanning vergoedt veel. WBSV opent sterk met twee prima kansen voor Jesse Ordeman. Een schitterende streep van Jeroen Knijn gaat rakelings over. Aan de andere kant mist Veenings twee grote kansen. Wat verder opvalt, is dat DIO alle standaardsituaties verknalt, veel te vrijblijvend speelt en makkelijk uit zijn concentratie is te halen. Daar liggen zondag misschien de kansen voor WBSV. ,,Wij willen graag, zij moeten. Voor ons is promotie een bonus”, benadrukt Van den Broek.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen