Ruim 350 bezoekers open dag Doggershoek

den helder

Algemeen directeur van De Doggershoek, Taco Keulen, verwacht binnen enkele weken meer duidelijkheid te hebben over de dreigende sluiting van de justitiële jeugdinrichting.

Dat zei hij vandaag desgevraagd tijdens de open dag van De Doggershoek. Vorige week lieten bronnen rond staatssecretaris Teeven (veiligheid) weten dat de jeugdinrichting alsnog gesloten zou worden. Begin dit jaar was daar ook al sprake van maar dat voornemen werd later teruggedraaid. Het ministerie van veiligheid en justitie ontkende vorige week echter dat er al een beslissing is genomen welke van de twaalf jeugdinrichtingen in Nederland moeten sluiten.

De open dag is door zo'n 350 bezoekers bezocht die zich van te voren hadden aangemeld. Mensen kwamen vooral uit nieuwsgierigheid naar de inrichting waar sinds 1 januari van dit jaar alleen nog maar jongens worden ondergebracht.

Het personeel liet zich niet uit het veld slaan door de dreigende sluiting van De Doggershoek en leidde bezoekers enthousiast rond door de gebouwen. Zo enthousiast zelfs, dat een enkele rondleiding zelfs drie kwartier uitliep.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.