Fondsenwerving, plezier en perfect games in Julianadorp

John van Woesik
Julianadorp

Plezier maken stond met stip op één. Lol hadden de bowlers zeker tijdens het 9-pin sponsortoernooi op de banen van Julianadorp. Het kampioenschap werd zaterdagavond georganiseerd en het achterliggende doel was om geld bijeen te brengen voor Denise Blankenzee en Yorick van Deutekom.

Deze twee getalenteerde jeugdbowlers doen in maart mee aan het Europees kampioenschap voor junioren in IJsland. Om hun 'road to Reykjavik' financieel iets dichterbij te brengen, kwamen vijftig sportievelingen zaterdag bijeen in Noordzee Bowling aan de Zanddijk.

Stiekem had de organisatie op meer bowlers gehoopt en daarom was 's ochtends besloten het toernooi later te beginnen. ,,Vorig jaar werd het 9-pin sponsortoernooi in de voorjaarsvakantie gehouden”, vertelt organisatrice Sylvia Rijtema. ,,Toen hadden we ook zo'n vijftig deelnemers. Doordat het in de vakantie was kon niet iedereen aanwezig zijn. Nu hadden we het naar voren gehaald. Helaas hadden we wat afmeldingen door ziekte.”

Selectie

Het kampioenschap werd georganiseerd met dank aan Noordzee Bowling en Bowlingvereniging Julianadorp. Zowel recreanten als wedstrijdbowlers deden mee. Met aanwezigen uit de selectie kwamen de deelnemers uit het hele land vandaan. Yorick van Deutekom liet zien waarom hij in de Nederlandse selectie zit. Het talent uit Julianadorp won het toernooi. Van Deutekom scoorde in de finale liefst 590 punten en bleef daarmee zijn broer Jacco (546 punten) voor. De jongste van de twee gooide in de finale een perfecte game van 300 punten en één van 290. Hij kreeg daarmee het applaus van de aanwezigen.

Zijn metgezel naar IJsland, Denise Blankenzee, eindigde als tiende in Julianadorp. Zij wist in de voorronde een perfecte game te gooien. In totaal werd de maximale score zeven keer in de voorronde en tweemaal in de finale bereikt. Achter de Van Deutekoms ging het brons naar Kevin de Haan. Hij was goed voor drie keer een perfect game. Beste dame was Ross Greiner. Zij eindigde overall als vijfde en moest Hans Alkemade, nummer vier, nog voor laten. Overigens vielen alle twaalf finalisten in de prijzen.

Bijdrage

Van Deutekom en Blankenzee werden zaterdagavond ook nog verrast. Het duo uit Julianadorp kreeg van sponsor Dinner Events samen met de organisatie van Weekendje Waarland een leuke financiële bijdrage. Geld werd verder verdiend met een loterij. Tussen het bowlen door genoten acht aanwezigen van een stamppottenbuffet. Het paste perfect in de stijl van de avond. ,,Het was een gezellige boel bij elkaar”, kon Rijtema concluderen. ,,De reacties van de aanwezigen waren positief. We kregen te horen dat het goed georganiseerd was. Kijk, daar doe je het toch voor. We hebben gezellig met elkaar gebowld. Ik wil daarvoor ook Noordzee Bowling bedanken.”

Opbrengst

De opbrengst van het sponsortoernooi wordt in de loop van de week bekendgemaakt. Het woord is nu aan Blankenzee en Van Deutekom. Het duo hoopt in IJsland hoge ogen te gooien. Van Deutekom verdedigt als laatstejaars jeugdspeler zijn Europese juniorentitel in de single en Blankenzee gaat op voor haar tweede Europese eindstrijd.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.