Schitterend El Salvador

© HSPublicity

Het Midden-Amerikaanse land El Salvador is de nieuwe bestemming van de reisorganisatie ARA Tours. Het kleinste land van de regio biedt een afwisselend landschap met vruchtbare laagvlaktes, een tropisch hooggebergte en veel, voor een deel actieve, vulkanen. De hoofdstad San Salvador ligt centraal en binnen een paar uur zijn alle hoogtepunten van het land bereikbaar,

Culturele hoogtepunten zijn de koloniale stad Suchitoto, gelegen aan het gelijknamige stuwmeer, en de ‘Bloemenroute’ in het westelijke deel van El Salvador. De ‘Archeologische route’, eveneens ten westen van San Salvador, voert lamgs een aantal duizend jaar oude Maya-ruïnes. De ‘Route van de Vrede’ bevindt zich in het oosten van El Salvador, waar nabij de stad Perquín tot het recente verleden een gruwelijke burgeroorlog woedde. Hier staat nu alles in het teken van rust, vrede en nagedachtenis aan de gruweldaden.

Aan de lange Pacifische kust bevinden zich vele kleine dorpen, waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Bij de dorpen El Cuco, El Tunco en Mizata zijn uitstekende mogelijkheden voor golfsurfers. Bij de stad Puerto Barillas bevindt zich het grote mangrovereservaat Bahia de Jiquilisco, dat een groot aantal vogels herbergt. Door de centrale ligging is El Salvador goed te combineren met Guatemala, Honduras en Nicaragua. Kijk voor meer informatie over El Salvador en ARA Tours op www.aratours.nl/elsalvador.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.