Zwaluwen’30 loopt al schade op in het laaggebergte

Sjors Blaauw
Hoorn

Nog voor het hooggebergte zich aandient, heeft Zwaluwen’30 schade opgelopen in het klassement. Tegen middenmoter CSW werd er onnodig en onhandig met 2-2 gelijkgespeeld.

Voor de winterstop bediende coach Anand Jagdewsing na een reeks duels met concurrenten zich van prachtige beeldspraak. Hij sprak in Tour de France-termen dat de Pyreneeën achter de rug waren, maar dat in de Alpen de beslissing zou vallen. Daarmee doelde hij op de duels tegen titelkandidaten die nog zouden volgen.

Om in de wielerterminologie van Jagdewsing te blijven, kan je stellen dat Zwaluwen’30 al in het laaggebergte door de mand valt. Gek genoeg zat dat er al enige tijd aan te komen. Al weken hangt Zwaluwen’30 aan het elastiek. Na de winterstop verspeelde het punten tegen laagvlieger Valken’68, kwam het goed weg tegen het nietszeggende Forum Sport en vorige week werd hekkensluiter Alexandria’66 pas in de slotfase over de knie gelegd.

Tegen CSW, niet bepaald een indrukwekkende tegenstander, heeft Zwaluwen’30 ook ontzettend veel moeite. Vooral voor rust is het zeer pover. Het gat tussen de aanval en defensie is reusachtig. Fatsoenlijke aanvallen blijven daardoor uit. Dit tot wanhoop van de spelers. Niels Joren en Kevin Grent gooien al voor rust vertwijfeld hun handen omhoog als er weer een bal kansloos wordt verspeeld. CSW speelt ook weinig klaar, maar komt wel op voorsprong als Maikel Pauw bij een corner vogelvrij kan intikken.

Voor de zoveelste keer moet Zwaluwen’30 diep gaan om geen averij op te lopen tegen een ’kleintje’. Gilermo Pengel en Serdar Öztürk zorgen kort na elkaar voor opluchting. Pengel haalt uiterst gericht uit vanaf zestien meter. Drie minuten later ramt Öztürk een voorzet van invaller Jim Nelen achter doelman Jordy Wens.

Er liggen genoeg mogelijkheden om de score uit te breiden, maar dat laat de ploeg na. Dat breekt Zwaluwen’30 uiteindelijk op. Öztürk dupeert zijn ploeg een paar minuten voor tijd door opzichtig te slaan naar een tegenstander die hem zeer fel op de huid zit. In de laatste paar minuten gaat CSW tegen tien spelers vol voor de gelijkmaker. Die valt diep in blessuretijd. Opnieuw Pauw passeert doelman Joey Potveer vanaf de strafschopstip na een vermeende overtreding van Grent.

Die loopt na het laatste fluitsignaal vloekend van het veld. Hij roept tegen iedereen in zijn buurt dat hij niets dan de bal raakte. Over de legitimiteit van de strafschop valt inderdaad te twisten. Er leek niet veel aan de hand.

Maar ook een zege zou de zorgen om het spel niet wegnemen. Als heuvels al een probleem zijn, dan zijn bergen van de buitencategorie dat straks helemaal.

Zwaluwen’30-CSW 2-2

35. Pauw 0-1, 60. Pengel 1-1, 63. Öztürk 2-1 en 90+3. Pauw 2-2 (pen.)

Bijz. rood: 87. Öztürk (Zwaluwen’30).

Zwaluwen’30: Potveer, Schilder, Keijzer, Rottiné, Soolsma, Hidden (52. Nelen), Joren, Tol, Pengel (71. Grauwde), Grent, Öztürk.

CSW: J. Wens, V. Wens, Van den Bosch, Mulder, Blom, Pauw, Van der Leeden, M. Cornelissen, Kunkeler, Van Hellemondt, D. Cornelissen (56. Bode).

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen