Japans weekend in Oranjerie

Japanse tuin in Oranjerie.

DEN HELDER

In het weekend 18 en 19 juni a.s. wordt er op de Oranjerie weer een bijzonder cultureel evenement georganiseerd. In samenwerking met de Japanse ambassade in Nederland is het botanische complex omgevormd in Japanse sfeer.

De Japanse tuin “Ontmoeting der Stromen” speelt een hoofdrol. Verder is er een kunstmarkt met westerse kunst- en cultuuruitingen ingericht. Er zal in het bijzonder aandacht worden besteed aan de slachtoffers van de tsunami ramp in Japan. Bezoekers kunt hiervoor onder andere kraanvogels vouwen bij de origami stand. De opbrengst zal gaan naar de slachtoffers in Japan.

De Oranjerie is gedurende het Japanse weekend vrij toegankelijk (normaliter kost een toegangskaartje drie euro). Er is mogelijkheid om vrijwillig te doneren voor een actie van de Oranjerie ten behoeve van de slachtoffers in Japan.

De Japanse ambassade toont modellen van Japanse tempels en tuinen. Ook zijn er Japanse kimono’s. Er zijn Japanse kunstvormen te bewonderen als Japanse kalligrafie en temari, een Japanse handwerkkunst.

De Oranjerie is gelegen aan de Soembastraat 83 en is op zaterdag 19 juni geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur en op zondag 20 juni van 11.00 – 17.00 uur.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.