Kuin start in najaar met laatste huizen in Kadijken Enkhuizen

Cees Beemster
Enkhuizen

Aannemersbedrijf Kuin uit Bovenkarspel start in november met de bouw van de laatste veertig woningen in het deelplan Waterrijk van de wijk Kadijken in Enkhuizen. Het gaat om 24 koopwoningen en 16 huurhuizen.

Kuin gaat de huurwoningen zelf verhuren. De koopwoningen worden door makelaar CMK verkocht. CMK houdt hiervoor woensdag 5 juli van 19 tot 20.30 uur een informatieavond in Die Port van Cleve aan de Dijk 74-76 in Enkhuizen.

Belangstellenden voor een koopwoning hebben de keus uit drie vrijstaande woningen, acht twee-onder-één-kappers, acht hoekwoningen en vijf middenwoningen. De prijzen variëren van 195.000 voor een middenwoning tot 377.500 voor een vrijstaand huis.

Nieuwbouwwijk Kadijken wordt sinds 1994 ontwikkeld en zal in 2018 klaar zijn met het gereedkomen van het deelplan Waterrijk. Als Kuin de laatste veertig huizen heeft gebouwd, staan er totaal 86 woningen in dit deel van de wijk, waarvan Kuin er dan 77 heeft neergezet.

Reigerweg

CMK is ook ingeschakeld voor de verkoop van twee geschakelde bungalows die in het lege bedrijfspand langs de Reigerweg 43 in Enkhuizen komen. Hier zat voorheen Tekenbureau Peerdeman. Kees van Stek heeft dit pand gekocht en laat dit tot twee woningen verbouwen die per stuk 219.000 euro moeten opbrengen. In het pand woedde 27 oktober 2016 een kleine binnenbrand.

Meer nieuws uit West-Friesland