Deejay café veroordeeld voor mishandeling in Zaandam

© Foto: ANP

Frits Verhagen
Zaandam

Een 39-jarige voormalige deejay van een café in Zaandam is maandag door de Alkmaarse politierechter veroordeeld voor mishandeling van een klant. Marvin W. kreeg een werkstraf van 30 uur. Daarnaast moet de Zaandammer 450 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, waarvan 300 euro smartengeld.

Op 28 december 2014 was er flink wat beroering in het bewuste café. Een toen achttienjarige bezoeker spuugde daarbij op een raam. De deejay zag dat gebeuren en stormde op de dader af. Volgens getuigen heeft W. het slachtoffer hard op zijn gezicht geslagen. De jongen kwam ten val en sleurde daarbij een tafel met glazen mee.

Volgens het slachtoffer heeft hij ook nog glasscherven in zijn gezicht gekregen. De jongen werd vervolgens over de grond naar buiten gesleurd, waarbij zijn T-shirt aan flarden werd ging.

Aangepakt

Marvin W. was niet aanwezig om zich tegen de aanklacht te verweren. Hij heeft bij de politie gezegd dat hij de spuwer wel heeft aangepakt maar zeker niet heeft geslagen. De Zaandammer heeft toegegeven dat hij het slachtoffer naar buiten heeft gewerkt.

Officier van justitie Reekers vond het vreemd dat de deejay zich met het opstootje had bemoeid. „Dat is toch niet zijn rol. Hij moet dat aan een beveiliger overlaten.”

Ondanks de ontkenning van W. achtte de aanklager de beschuldiging bewezen. Hij eiste 30 uur werkstraf plus een schadevergoeding van 450 euro.

De politierechter zag geen aanleiding om van die eis af te wijken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.