Mini-me

Marije Kalsbeek

Tegenwoordig kun je een miniatuurversie van jezelf laten maken met een 3D-printer. Zo heb je een unieke Barbie-uitvoering die je op de schoorsteenmantel kunt zetten of kunt weggeven aan een dierbare.

Geheel naar eigen voorkeur of afwijking kun je er voor kiezen om jezelf in één opvallende kleur kunststof te laten uitvoeren. Of misschien wil je een wat statigere beeldje van jezelf en kies je voor brons of koper. Een andere optie is een full colour zandsteen uitvoering, waardoor het levensechter lijkt.

Het roept bij mij vooral een ’Honey I shrunk the kids’-gevoel op als ik de voorbeelden zie. Ik hou meer van mensen in realtime en full size. Maar het is natuurlijk wel origineel. Zo kan een stel dat trouwt miniatuurtjes van zichzelf op de bruidstaart zetten, kun je de grootouders verrassen met beeldjes van de kleinkinderen of leg je juist de grootouders vast in brons omdat ze er niet voor altijd zullen zijn. En een minibeeldje van jezelf aan je geliefde geven is toch origineler dan een foto.

Maar denk wel, je legt jezelf voor altijd vast in die ene pose en met dat ene shirt of jurkje aan. Straks speelt over een eeuw een achterachterkleinkind met jouw 3D-poppetje. Of misschien ben je dan een antiek geworden en lig je in een glazen kistje te ’pronken’.

Eindig je nogmaals in een kist.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.