Rondje Noordkop met Ger Lubbers (59): opnieuw aangenomen

Ger Lubbers uit Anna Paulowna.© Foto Holland Media Combinatie/Ed Dekker

Ed Dekker
Van Ewijcksluis

Zijn laatste werkdag is 31 augustus. Ontslag. Baan wegbezuinigd. Ger Lubbers, 59 jaar, Anna Paulowna. Vanwege vrij dagen is hij al weg bij zijn werkgever te Den Helder. Hoe verder?

Op de Amstelmeerdijk bij natuurgebied De Verzakking vertelt hij. Tiende etappe Rondje Noordkop, woensdag. Ger is geen man die zich lang laat binden aan een werkgever. Al vijftien keer is hij aangenomen. ,,Altijd in de elektrotechniek. Ik heb een brede ervaring opgebouwd.”

Juist die kennis kwam hem van pas bij de Helderse vestiging van Tetrix, techniekopleider van en voor bedrijven. Twee jaar geleden begon hij daar als docent. Werkloze volwassenen omscholen. Lesgeven begon Ger net goed in de vingers te krijgen toen de gemeente Den Helder en het Marinebedrijf de subsidie stopten.

Wilms

Weg werk. Niet voor lang. Ger is opnieuw aangenomen. Bij installatiebedrijf Wilms in Den Helder, 4 september. ,,Ik had er alle vertrouwen in om aan de slag te komen, ik kan veel. Anders werd ik zzp’er.”

Waarom doet Ger al vijf etappes mee? ,,Ik zit privé in een heel zware periode. Hier kan ik weer onder de mensen zijn. Mensen die ik niet ken. En je kunt met iedereen praten als je dat wilt. Iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal.”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.