AFC'34 in hoek waar de klappen vallen

alkmaar

Het contrast was groot. Werd er voor de aftrap nog veel vertrouwen uitgestraald, bij het verlaten van het veld stonden de gezichten op onweer. Geen ‘wederopstanding' voor de voetballers van AFC'34. Westlandia bezorgde de Alkmaarse ploeg de derde nederlaag op rij: 0-2.

Er werden grapjes gemaakt en ‘high-fives' uitgewisseld. Springend de borsten tegen elkaar als extra oppepper en nog even de spieren los. De spelers van AFC'34 leken zondag klaar om een streep te zetten onder de mindere fase die was gevolgd op de vliegende start in de hoofdklasse. De competitieloze week, waarin trainer Jaap Schilder de zon opzocht en de selectie om in het ritme te blijven een oefenwedstrijd tegen eersteklasser De Kennemers afwerkte, zou de Alkmaarders wel eens goed gedaan kunnen hebben. Een schone lei, nieuwe kansen.

Maar het pakte anders uit. De thuisploeg kon tegen Westlandia, dat in de eerste zeven duels één punt minder verzamelde, geen moment echt overtuigen. En daar kreeg het tien minuten voor rust het deksel voor op de neus. Na een slecht uitgespeelde corner belandde een verre uittrap voor de voeten van Jorno Reurink. Hij liet AFC-doelman Ori Hoogland, die kort daarvoor nog fraai redde op een uithaal van dezelfde aanvaller, kansloos: 0-1. De genadeklap viel vlak voor tijd. Wegglijden van Brian-Paul Tesselaar leidde de goed uitgespeelde counter in waaruit Reurink de 0-2 kon maken.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen