Media Markt/Saturn bespiedde ook personeel in Zaandam

Wim Wegman
zaandam

Media Markt (ook eigenaar van Saturn) heeft in vijf vestigingen in Nederland personeelsleden met geheime camera’s gefilmd. De FNV kaartte woensdag aan dat dat gebeurde in Leeuwarden, maar het blijkt ook het geval in Zaandam, Hoofddorp, Amersfoort en een nog onbekende locatie. Dat liet het bedrijf donderdag weten aan het ANP. Het personeel was niet op de hoogte. Dat is volgens de wet niet toegestaan.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf kende Media Markt de wetten over het gebruik van verborgen camera’s niet. Media Markt zegt dat de beelden gebruikt worden voor „interne trainingsdoeleinden”.

Het team dat onaangekondigd personeel heeft gefilmd in de Media Markt in Leeuwarden, heeft dat ook bij andere winkelketens gedaan. Dat meldt de Leeuwarder Courant.

Volgens personeelsleden die de camera-opnamen vorige week hebben gezien, zou het in ieder geval gaan om de elektronicawinkel Expert, schoenen- en kledingwinkel Scapino en voedingssupplementenwinkel De Tuinen. Net als bij Media Markt werd gefilmd hoe verkopers met klanten omgaan.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.