Comfort met Italiaanse chic

De Lancia Thema is een zeer comfortabele auto – zijn Amerikaanse afkomst is duidelijk herkenbaar. Per slot van rekening ging de Thema tot 2011 door het leven als Chrysler 300C. Sinds de overname van Chrysler door het Fiat-concern zijn alle modellen omgedoopt en heet de 300C sindsdien Lancia Thema.

Maar er is meer gebeurd dan een andere naam. De voorzijde is flink veranderd. De kloeke Amerikaanse grille heeft het veld geruimd voor een eleganter exemplaar van Italiaans design.

De Italiaanse chic is ook doorgetrokken in het interieur. Prachtige materialen geven de binnenkant flink wat allure. Het gaat om fraai leder, waarmee ook het dashboard is bekleed. Het is echter vooral uiterlijk vertoon. Technisch is er nauwelijks iets veranderd. Het accent ligt dus overduidelijk op comfort. Dat is te merken aan de soepele vering en een complete uitrusting. De wat afstandelijke besturing mist echter de sportieve finesse die bijvoorbeeld de Lancia Delta wél heeft.

We reden met de benzineversie (V6 van 3,6-liter, 210 kW)). De rijdt gezien zijn prestaties eigenlijk nog best zuinig. Op de snelweg haalden we één liter op elf kilometer. De Lancia Thema is te koop voor prijzen vanaf 53.500 euro.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.