Duo in Den Helder aangehouden na gevaarlijke autorit

Duo in Den Helder aangehouden na gevaarlijke autorit/ Foto internetredactie

Duo in Den Helder aangehouden na gevaarlijke autorit/ Foto internetredactie

Den Helder eo
den helder

Een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 28-jarige man uit Assendelft, zijn zondagochtend aangehouden in Den Helder.

Agenten zagen op het parkeerterrein op de Polderweg een auto staan. De lichten werden gedoofd toen de politieauto passeerde. Na enkele minuten reed de auto weg, richting de Vijfsprong.

Het voertuig bleef maar doorrijden terwijl de bestuurder allang een stopteken had gekregen. De bestuurder reed onder de openstaande slagbomen het Bernhardplein op en parkeerde daar in een vak. De bijrijder, de 28-jarige man, stapte direct uit. Ook de bestuurder stapte uit en liep naar de achterzijde van de auto. De man werd naar zijn rijbewijs gevraagd. Hij gaf aan deze uit de kofferbak te willen pakken.

Plotseling sprintte hij echter weg in de richting van de Spoorstraat. De man probeerde zich te verstoppen in een tuin achter de Breewaterstraat. Hij werd aangehouden.

Ondertussen ging de 28-jarige bijrijder er met de auto vandoor. Hij reed met hoge snelheid en tegen de rijrichting in. Het voertuig kon op de Spoorgracht tot stilstand worden gebracht. De 28-jarige man is aangehouden voor gevaarlijk weggedrag en op verdenking van rijden onder invloed.

De 24-jarige man bleek na een blaastest teveel te hebben gedronken.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.