Ganzenborden in Amsterdam

© HSPublicity

Het Stadsganzenbord Amsterdam is een gloednieuwe puzzeltocht voor groepen, waarbij de deelnemers hun weg door de stad moeten vinden met behulp van een zeventiende-eeuwse plattegrond. Het Stadsganzenbord is uitgegeven door Groepswijzer.nl en was al verkrijgbaar voor Haarlem, Delft, Leiden, Den Haag en Dordrecht.

In 1649 werd een dik en groot boek uitgegeven: het Tooneel der Steden, gevuld met plattegronden van Joan Blaeu. Deze plattegronden bevatten een rijkdom aan details: ieder huisje en zeker ieder groter gebouw is in detail te zien en zelfs het kleinste steegje is terug te vinden.

Tijdens het groepsarrangement Stadsganzenbord Amsterdam zoeken teams van deelnemers hun weg door de stad aan de hand van zo’n ouderwetse plattegrond. Kijken en vergelijken leidt tot allerlei verrassingen. Over gebouwen die er toen ook al stonden. Of juist niet. Over verdwenen stadsgezichten of het nauwelijks gewijzigde stratenplan. Maar ook moeten de teams vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren die een scherp oog vereisen. Zo leren ze de stad en de geschiedenis kennen op een speelse en verrassende manier.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.