Fotografen binden strijd aan met ALS

Hedzer Faber
Den Helder

Nieuwedieper Fokke Terpstra bindt met twintig mede amateur- en professionele fotografen de strijd aan tegen de slopende ziekte ALS. Zij doen dat door patiënten te volgen en te fotograferen.

Terpstra werd gegrepen door het lot van zijn jeugdvriend Henk Brandsma uit het Friese Joure. ,,Als ik mensen met zijn ziekte kan helpen door hem te fotograferen, dan is dat wat ik wil doen.’’

Dit moet 21 fotoreportages opleveren, die samen in een boek worden gevat. De opbrengst van het boek komt ten goede aan Stichting ALS. Om het boek te kunnen maken zoeken de fotografen een startkapitaal van 20.000 euro, dat via crowdfunding - in kleine donaties - bijeen moet worden gebracht.

Doneren kan via de website www.steunfotografentegenals.nl, klik dan via ’deelnemers’ op Fokke Terpstra. De initiatiefnemers verwachten zo’n tien- tot vijftienduizend euro daadwerkelijk nodig te hebben. Het resterende geld wordt direct overgemaakt aan de Stichting ALS.

ALS (amyotrofe laterale sclerose) is een dodelijke zenuwziekte waar nog geen bewezen behandeling voor mogelijk is. De fotografen willen met hun actie bijdragen aan onderzoek naar behandelingsmethoden voor de ziekte. Zie ook www.als.nl.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.