Nieuwbouw dorpshart Warmenhuizen

De palen voor de nieuwbouw aan de Dorpsstraat werden geboord om schade aan omliggende panden te voorkomen.© Foto Klamer Alferink

Richard Zut
Warmenhuizen

De nu nog kale plek aan de Dorpsstraat waar tot een paar jaar terug 38 jaar lang drukkerij en kantoorboekhandel Marjan was gevestigd, wordt straks ingevuld door twee winkels en een appartement.

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van het nieuwe pand, waarvoor de palen inmiddels zijn geboord. Dit in opdracht van Beemsterboer Holding. Volgens Peter Beemsterboer komt er een vestiging van bakkerij Slijkerman in een van de twee winkelruimtes. Daarnaast was eerst sprake van de komst van een schoenenzaak, maar dat is op losse schroeven komen te staan.

Beemsterboer laat weten dat hij al een tijdlang niets meer heeft gehoord. ,,Ik ga er dus eigenlijk wel van uit dat dit niet doorgaat. Wat mij betreft is deze ruimte dus nog te huur.’’ De nieuwbouw vindt plaats op een tamelijk markante plek aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen, want pal naast kledingboetiek ZoHip en tegenover de fietsenzaak van Heman Bike Totaal.

In januari 2015 zette eigenaresse Nelie Goudsblom een punt achter drukkerij en kantoorboekhandel Marjan, die in 1970 werd geopend door haar in 2006 overleden man Martien en diens zwager Jan. De drukkerij - Drukkerette - was eerder al overgenomen door Drukkerij Gerja die nu is gevestigd op de plek van de voormalige Albert Heijn-supermarkt een stukje verderop aan de Dorpsstraat.

Overname

Op de plek waar ’ Marjan’ ooit paperclips en floppy’s verkocht en die ook 25 jaar als stomerij-depot fungeerde, wordt nu dus hard gewerkt aan de fundering voor iets heel nieuws. De oplevering wordt medio oktober verwacht, met de opening van bakkerij Slijkerman die in het dorp de plek overneemt van dorpsbakkerij Van de Berg, die er na 65 jaar mee gaat stoppen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.