Ajax legt kaartverkoop Ajax-AZ stil na stormloop basisscholen

Ajax legt kaartverkoop Ajax-AZ stil na stormloop basisscholen archieffoto HDC Media

Redacteur Zaanstreek
zaandam

Update- De stormloop van basisscholen en sportclubs voor gratis kaartjes van het bekerduel Ajax-AZ heeft Ajax doen besluiten de kaartverkoop tijdelijk stil te leggen. Rond 16.00 uur was het weer mogelijk om kaarten te bestellen.

De club wordt overstelpt met aanvragen uit het hele land. Vooral in Noord-Holland is massale belangstelling voor het duel. Vanmorgen waren er al meer dan 14.000 kaartjes besteld. Na de bekendmaking was de website van Ajax tijdelijk onbereikbaar. Ajax heeft de aanmeldprocedure tijdelijk stopgezet om meer grip te krijgen op het aantal aanvragen. De club had aanvankelijk zo'n 20.000 plaatsen beschikbaar voor leerlingen van basisscholen en hun begeleiders. Om aan de verzoeken van scholen te voldoen, wil Ajax de capaciteit uitbreiden. In de loop van de middag wordt de aanvraagprocedure hervat, zo meldt de club.

AZ heeft voor twintig scholen van boven het Noordzeekanaal een bus beschikbaar gesteld om kinderen naar de Arena te vervoeren. Omdat ook hier de belangstelling overweldigend is, wordt morgen geloot welke scholen met bussen van het Zaanse vervoerbedrijf Hellingman naar Amsterdam mogen. ,,Ik denk dat Ajax zich een beetje heeft vergist in de stormloop die dit voetbalfeest teweegbrengt'', zegt directeur Dick Hellingman. Om zeker te zijn van vervoer, hebben diverse basisscholen zelf bussen gehuurd bij Hellingman. Het bedrijf heeft nog een beperkt aantal bussen beschikbaar. Hij raadt scholen aan zo snel mogelijk te reserveren.

Ajax zet in samenwerking met OAD veertig bussen in om kinderen van basisscholen in Amsterdam naar het stadion te vervoeren. Ook bij de Amsterdamse scholen was de belangstelling veel groter dan de capaciteit van het busvervoer. Scholen die de wedstrijd bezoeken, krijgen van Ajax een lespakket over ‘voetbalveiligheid’.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.