Virtuele zelfmoord via de suicidemachine

Zelfmoord is absoluut geen onderwerp om grapjes over te maken, laat dat duidelijk zijn. Dit artikel gaat dan ook niet over zelfmoord in het echte leven, maar zelfmoord op internet. Via sociale netwerken als MySpace, Facebook en Twitter heb je, als je niet uitkijkt, binnen korte tijd ineens enkele tientallen en in sommige gevallen zelfs enkele honderden virtuele vrienden erbij. Leuk, maar ook arbeidsintensief. Als je al die vrienden te vriend wilt houden, moet je er ook aandacht aan besteden. En dat wordt al gauw een dagtaak als je niet uitkijkt.

Het woord van het jaar 2009 is ’ontvrienden’, zo werd in december bekendgemaakt. Het betekent dat je je virtuele vrienden verwijdert uit je sociale netwerk.

Nou kan dat ’ontvrienden’ heel veel tijd kosten als je dat handmatig (en dus stuk voor stuk) moet doen. Je kunt het ook laten doen via suicidemachine.org. Op die site log je simpelweg in met je inloggegevens van (bijvoorbeeld) MySpace en de suicidemachine doet de rest. Als eerste wordt je wachtwoord gewijzigd waardoor je niet meer op je besluit kunt terugkomen. Vervolgens worden één voor één je ’vrienden’ op vakkundige wijze van kant gemaakt. Snel, pijnloos en definitief. Facebook is trouwens niet zo gelukkig met suicidemachine.org en heeft de website geblokkeerd. Voorlopig moet je je Facebook-vrienden dus nog steeds met de hand ’ontvrienden’.

LEONTIEN VAN ENGELEN

Zie: www.suicidemachine.org

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.