Eiergooier Tsao besmeurt receptionist gemeente Den Helder

Redacteur Den Helder
Den Helder

Eiergooier Christiaan Tsao heeft donderdag opnieuw toegeslagen. Zijn nieuwe slachtoffer is een receptionist van de gemeente Den Helder, die hij bekogelde met eieren. Tsao heeft een gebouwverbod gekregen.

De eiergooier mag niet meer in het gemeentehuis of andere gemeentelijke gebouwen komen en geen raads- of commissievergaderingen bijwonen. Dat komt mede doordat Tsao de burgemeester tijdens een toevallige ontmoeting op het stadhuis te kennen gaf dat hij niet uitsloot de vergadering opnieuw te verstoren.

Maandag gooide Tsao tijdens de raadsvergadering eieren richting de burgemeester en wethouders. Hij raakte alleen wethouder Kees Visser. Hij werd overmeesterd en bracht een nacht door in de cel. Hij was boos dat burgemeester Schuiling niet snel genoeg antwoord gaf op zijn e-mail.

Ook na het incident van donderdag is hij gepakt en overgedragen aan de politie. De zaak is nu overgedragen aan de politie en het Openbaar Ministerie, in verband met het lopende onderzoek doet de gemeente geen verdere uitlatingen.

Burgemeester Schuiling beraadt zich nog op veiligheidsmaatregelen tijdens vergaderingen. Hij stelt dat de politie maandagavond volgens de procedures heeft gehandeld.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.