Jaren aan kennis in de Schager schoolbank

Familieleden van leerlingen terug in de schoolbank.© Foto HMC/Annika Ruijter

Annika Ruijter
Schagen

,,Erg leuk om een keer een kijkje te nemen op school en te zien wat er gebeurt”, vertelde Esther Huiberts, moeder van een leerling van het Regius College in Schagen. Opa’s, oma’s en andere familieleden mochten donderdag terug in de schoolbanken. Zij kijken er enthousiast op terug.

Ruim vijftig enthousiaste familieleden namen deel aan de verschillende activiteiten die de leerlingen hadden voorbereid. Derde klassen van de locatie Hofstraat van het Regius College hadden hen uitgenodigd om workshops te komen volgen ter ere van ’opa- en omadag’.

Sociale media

De activiteiten liepen uiteen van workshops over sociale media en milieu en veiligheid tot een levend ganzenbordspel in de gymzaal.

De familieleden vonden het boeiend om een kijkje te nemen in de school en te zien waar hun (klein)kinderen mee bezig zijn.

Tijdens de workshop sociale media bleek dat de opa’s en oma’s al veel over het onderwerp wisten. ,,Als je de jeugd hoort vertellen over sociale media, merk je dat we hier goed in meegaan”, zei oma Alie de Wind.

De oma’s Margriet Wester en Lenie van Hees vonden het vooral een interessante ochtend. ,,De leerlingen waren goed voorbereid en hebben alles goed uitgelegd, een pluim op hun hoed!” Een van de leerlingen was Tim. ,,Presenteren was een makkie, want ik wist waar ik het over had. Maar voor een groot publiek zou ik het wel spannend vinden.”

Peter Bos, leraar Nederlands en dienstverlening & producten, keek tevreden terug. ,,We hebben de opa- en omadag voor het eerst georganiseerd en het is ons erg goed bevallen. Leerlingen hebben er met veel enthousiasme aan gewerkt en ervaring opgedaan met organiseren, presenteren en samenwerken.”

Voorbeeld

Bos vervolgt: ,,Dit is een goed voorbeeld van levensecht onderwijs. Het zou goed zijn om dat meer in te zetten.. We streven ernaar om meer afwisseling en verschillende werkvormen aan te bieden. Waarom? We geloven dat dit leerlingen meer uitdaagt. Goed voorbeeld doet goed volgen. Misschien een idee voor andere scholen?”

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.