’Omgangshuis is tekortgeschoten’

De ouders van Joost dienden een klacht in bij het bestuur van het Omgangshuis Noord-Holland. Volgens hen is het Omgangshuis schuldig aan de dood van hun zoon.

Enkele dagen voor zijn dood bezocht Joost samen met zijn ex het Omgangshuis. De gemoederen liepen toen zo hoog op dat een medewerkster van het Omgangshuis ter plekke besloot een streep te halen door de geplande ontmoeting tussen de man en zijn negenjarige dochter. Het zou de eerste zijn in anderhalf jaar. Het opschorten van deze afspraak door het Omgangshuis (in afwachting van een besluit van de rechter), leidde direct tot de wanhoopsdaad van hun zoon, zo vinden de ouders van Joost.

Journalist Ton Lankreijer schrijft een boek over de hele kwestie. De ex van Joost wist bij de rechter te voorkomen dat in het boek de echte namen van Joost en hun kind kwamen te staan. Lankreijer vindt dat Joost niet tot die veertig procent behoort die volgens het Omgangshuis niet te helpen is. „Het Omgangshuis is tekortgeschoten in de beoordeling van hun cliënt.” Lid van de raad van bestuur van het Omgangshuis, Wim Roelink, tevens advocaat in Hoofddorp, zegt dat het niet valt te bewijzen dat het Omgangshuis schuldig is aan de zelfdoding.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.