Westfriese Dansgroep Schagen ontvangt Westfrieslandprijs

Hedzer Faber
Schagen

De Westfriese Dansgroep Schagen heeft de Westfrieslandprijs 2014 gekregen. Voorzitter Nel Boersen kreeg de prijs zaterdagochtend uitgereikt door Jan Smit van het Westfries Genootschap.

Voorzitter Smit prees de wijze waarop de dansgroep Westfriesland onder de aandacht brengt en zich inzet voor het behoud van de regionale cultuur.‘’We zijn zeer vereerd. Dit komt op een mooi moment, want we bestaan dit jaar 60 jaar’’, aldus Boersen. Volgens de Schagense is folklore een absolute verrijking van het leven. ‘’Je beleeft dingen die je anders nooit zou ervaren.’’

Het persoonlijk in ontvangst nemen van de cheque van duizend euro stelde de Westfriese Dansgroep Schagen nog even voor een probleem. ‘’We hebben precies deze dagen een feestelijk weekend in Havelte belegd om het 60-jarig bestaan te vieren,’’ vertelt Boersen. Maar voor de uitreiking wilde Boersen het weekend graag onderbreken.

Tijdens haar dankwoord zei Boersen dat de dansgroep nog jaren door wil. Toch maakt ze zich zorgen over de aanwas van nieuwe leden. ‘’We moeten verjongen, maar dat is een probleem. We zijn op dit moment al blij met vijftigers. Ik snap niet dat de jeugd er niet bij wil komen, want folklore is geweldig.’’De prijs werd uitgereikt tijdens de jaarvergadering van het Genootschap Westfriesland in de Grote Kerk in Schagen. Ruim tweehonderd leden, waarvan sommigen zich in traditionele klederdracht hadden gestoken, verzamelden zich tijdens de Westfriezendag voor een lunch, diner en excursies in de omgeving.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.