Mediation Enkhuizen en De Nijs voor oude poli mislukt

Enkhuizen

De mediation tussen de gemeente Enkhuizen en prjectontwikkelaar De Nijs uit Warmenhuizen voor verbouwing en uitbreiding van de oude poli in de Vijzelstraat in Enkhuizen is mislukt.

De Nijs sloot jaren geleden een overeenkomst met de gemeente om het voormalige sociaal medisch centrum Snouck van Loosen in de Vijzelstraat aan te kopen voor 3,4 miljoen euro. De Nijs zou dit complex opknappen, uitbreiden en invullen met zorgpartijen. Maar door de komst van het nieuwe gezondheidscentrum in de Molenweg, waarin de zorgpartijen trokken, wilde De Nijs van deze afspraak af.

Het geschil leidde tot rechtszaken. Op verzoek van het gerechtshof in Amsterdam besloten beide partijen in september 2015 via mediation een ultieme poging te wagen er uit te komen. De ingeschakelde bemiddelaar is nu zonder resultaat met die poging gestopt.

Inhoudelijk laten beide partijen niets over de mediation los. ’Dit betekent dat de rechter alsnog uitspraak zal moeten doen. Beide partijen wachten die uitspraak af’, laten de gemeente en De Nijs in een verklaring weten. Bedoeld wordt dat het gerechtshof wordt gevraagd een uitspraak te doen wat er nu moet gebeuren. ,,Wij wachten deze uitspraak af’’, is alles wat burgemeester en wethouders nu kunnen zeggen.

Eerder gaf de kantonrechter in Alkmaar De Nijs gelijk. De gemeente kon volgens deze rechter niet afdwingen dat De Nijs de afspraken zou nakomen, want de gemeente had zelf de komst van het gezondheidscentrum in de Molenweg mogelijk gemaakt.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen