Burgernet boeit Beverwijker weinig

Redacteur Kennemerland
IJMOND

Beverwijkers zijn weinig betrokken bij de veiligheid in hun eigen woonomgeving. Van de ruim 40.000 inwoners is nog geen vier procent deelnemer aan Burgernet. Dit is minder dan de landelijke norm van vijf procent.

Ook de gemeente Velsen zit onder de norm. Iets meer dan vier procent van de inwoners is deelnemer van Burgernet. Dit terwijl in beide gemeenten de meeste acties zijn uitgevoerd, namelijk elk 28. Heemskerkers doen het beter: bijna zes procent van de inwoners is lid van Burgernet. Hiermee heeft Heemskerk procentueel gezien de meeste deelnemers in deze regio. Ook Uitgeest en Castricum zitten met respectievelijk 5,6 procent en 5,4 procent boven de norm.

Burgernet is een samenwerking tussen gemeenten, burgers en de politie. De politie verstuurt via een spraak- of sms-bericht een oproep aan burgers om uit te kijken naar een verdacht of een vermist persoon. Burgers kunnen tips (eventueel anoniem) aan de politie doorgeven. Een Burgernetactie duurt gemiddeld één uur waarna de politie met de tips aan de slag gaat.

Meer nieuws uit NHD

Net binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.