Busvervoerder EBS: geen problemen met vertraging van Noord-Zuidlijn

Redactie Dagblad Waterland
Purmerend

De vertraging van de Noord-Zuidlijn betekent ook een vertraging voor de plannen van busbedrijf EBS. Alle bussen rijden dus voorlopig door tot aan Amsterdam Centraal.

Daarnaast heeft het opschuiven van de deadline voor de Noord-Zuidlijn een voordeel: meer uren voor het busbedrijf. Woordvoerder Jasper Vermeer: ,,Als de lijn eenmaal in gebruik is, rijdt een deel van onze bussen minder ver door naar Amsterdam. Dit scheelt een paar minuten per rit, maar telt uiteindelijk wel op voor ons.’’

Overigens betekent minder uren straks niet dat er medewerkers hun baan verliezen, zegt Vermeer. ,,Wij proberen dat flexibel op te lossen.’’ Om hoeveel uren het gaat, is nu nog niet bekend.

De Waterlandse busvervoerder neemt in de zomer van 2018 het station in Amsterdam-Noord in gebruik. Dan zal dat het eind- en beginstation worden voor de meeste Waterlandse buslijnen. Alleen de lijnen 301, 306 en 314 blijven doorrijden tot aan de achterkant van het Amsterdamse station. Wie naar Amsterdam wil, moet hier dan de Noord-Zuidlijn pakken.

Afgelopen week werd bekend dat de Amsterdamse metrolijn later klaar is dan verwacht. Voor EBS kwam dit nieuws niet geheel als een verrassing, bekent woordvoerder Jasper Vermeer. ,,We hadden al wat geruchten gehoord en we werken nauw samen met alle partijen.’’

EBS houdt momenteel een onderzoek onder reizigers om te kijken hoe het nieuwe vervoersplan er straks uit moet komen te zien. Die enquête, die al meer dan 2000 keer ingevuld is, blijft in te vullen.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.