’Trots op teamprestatie’

Wilfred van den Hoven
Tweede klasse A

,,Een echte teamprestatie waar ik trots op ben.” LSVV-trainer Sem Wokke was na de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Alkmaarsche Boys een meer dan tevreden coach. De goede tweede helft van zijn team bracht de Langedijkers de winst. Een blik op de uitslagen in de tweede klasse A en de huidige ranglijst gaven inderdaad reden tot gepaste vreugde bij de geelblauwen. LSVV staat opeens weer dicht bij de koploper .

De sfeer bij de Alkmaarders was na de nederlaag wat minder en ook dat was niet vreemd. De gasten zien zichzelf nog steeds terug op een rechtstreekse degradatieplek, de derde klasse komt nu toch best dichtbij.

Na een wat onwennig begin van de wedstrijd sloeg Alkmaarsche Boys in het eerste bedrijf helemaal geen slecht figuur. Opbouwend was het misschien niet altijd geweldig, de ploeg straalde wel de wil uit die nodig is om wedstrijden te winnen. LSVV speelde zeker niet beter en zag tot overmaat van ramp de gasten op slag van rust ook nog de 0-1 maken. Een goede voorzet van Tom Hofkamp werd door Steef van Wort zuiver ingekopt.

Oppeppen

Wokke: ,,In de rust moest ik de mannen echt weer oppeppen hoor, ook Rob ter Burg liet zijn invloed gelden. Door ons spel, dat inderdaad niet goed was, hebben we Alkmaarsche Boys in het zadel geholpen. Na de rust hebben we dat prima hersteld en zag ik een LSVV dat als team weer prima fungeerde.”

Uitgerekend uitblinker Rob ter Burg maakte er 1-1 van. De 35-jarige aanvoerder schoot een gemakkelijk gegeven vrije trap rechtstreeks in het doel. Doelman Dennis Pluijmers ging daarbij niet geheel vrijuit. Wat volgde was een duel dat veel aantrekkelijker was om naar te kijken in vergelijking met de eerste helft. Beide teams kregen kansen. Zo zag Steef van Wort doelman Dave Stet knap redden op een prima kans van de spits. Ook Tom Hofkamp leek meer uit een mogelijkheid te kunnen halen. Nu werd zijn zwakke voorzet onderschept en counterde LSVV razendsnel en knap naar de 2-1 voorsprong. Danny Konijn was het eindstation van een heerlijke Langedijker aanval. Alkmaarsche Boys probeerde het vervolgens wel maar de echte overtuiging ontbrak.

Vier finales

,,Dat was inderdaad jammer, misschien is het ook wel iets op mentaal gebied dat het zo verloopt. We geven de 1-0 uit handen en zijn niet in staat het om te draaien. LSVV heeft wel die kracht. Een punt vandaag had er volgens mij echt wel ingezeten”, zo keek verdediger Marcel de Wit met gemengde gevoelens terug op de verloren wedstrijd. Het is een cliché, maar we hebben nog vier wedstrijden, vier finales waarin we twee teams onder ons moeten zien te houden. Dat zal geen gemakkelijke opgave zijn, maar het vertrouwen is er nog echt. Toch blijft het zonde dat we voor de winterstop zoveel punten hebben laten liggen. We mogen nu geen fouten meer maken.”

Sem Wokke hoeft zich om degradatie geen zorgen meer te maken. LSVV telt weer volop mee, al wil de bescheiden coach daar nog niets van weten. ,,Ik bekijk het per wedstrijd. Zondag de inhaalwedstrijd tegen Spirit ’30. Winnen we die dan is het pas echt spannend bovenin.’’

LSVV: Stet, Rik Molenaar, Marcus (81. van der Leeden), Gert-Jan Molenaar, Pauw, Kansen, Ter Burg, Konijn, Mike Molenaar, Brinkkemper, Grootfaam (70. Elbouazzati)

Alkmaarsche Boys: Pluijmers, De Wit, Piek, Duivenman, (79. Ezhar). Van der Kort, Van de Berg, (55. Schutz). Van Wort, Hofkamp, Kooge, Hartog, Mullen.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen