Hangjeugd Den Helder keert zich tegen politie op Bernhardplein

Redacteur Den Helder
DEN HELDERBERNHARDPLEIN

Een groep van zo'n veertig jongeren keerde zich aan het begin van de maandagavond tegen de politie toen die een hangjongere wilde aanhouden in het centrum van Den Helder. Een tweede jongen is aangehouden voor het slaan van een agent.

Dit ontstond nadat het MacDonalds-restaurant op het Bernhardplein de politie inschakelde omdat een jongen tegen de wil van het personeel het restaurant betrad. Het personeel had de 15-jarige jongen aangegeven dat hij alleen nog welkom was als hij er daadwerkelijk iets kocht. Daar trok de jongen zich niets van aan.

Toen de politie de jonge Nieuwedieper wilde aanhouden kwam een vriend van de jongen, ook een 15-jarige jongen uit Den Helder tussenbeide en sloeg daarbij een van de agenten. Een dreigende situatie ontstond toen zo'n veertig jongeren zich tegen de politie keerden.

Tot een handgemeen kwam dat niet. Zo'n tiental medewerkers van politie en marechaussee wisten de twee aangehouden jongeren af te voeren. Tegen de jongen die sloeg werd pepperspray gebruikt. Daarna liet ook de andere zich gewillig wegvoeren.

De andere jongeren dropen daarop af. De twee aangehouden jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.