Keizerstraat Den Helder krijgt publiekstrekker in leegstaande pand Vögele

De Keizerstraat, gezien vanuit de Beatrixstraat. Links het lege pand van Vögele, rechts de Blokker. Foto Peter van Aalst

Ronald den Boer
Den Helder

Het al jaren leegstaande pand van Vögele – voorheen kledingzaak Neels – op de hoek van de Keizerstraat met de Beatrixstraat krijgt een nieuwe gebruiker. Eigenaar Woningstichting heeft met Xenos overeenstemming over vestiging van een grote winkel op de begane grond tegenover Blokker. Boven komen appartementen.

Ook voor het leegstaande pand met voorheen boekhandel De Drie Boekjes is een huurder gevonden. Directeur Robbert Waltmann van Woningstichting wil die naam echter nu nog niet prijsgeven. Wel staat vast dat de zaak volledig wordt gesloopt en in vooroorlogse stijl wordt herbouwd.

Ook het Vögelepand ondergaat een metamorfose. ,,Het deel met drie lagen blijft staan maar de rest van het gebouw wordt vernieuwd. Al was het maar omdat de vele palen in de winkel niet erg praktisch zijn.’’

De betongevelplaten worden vervangen door schoonmetselwerk, zoals Woningstichting dat momenteel ook verderop in de Beatrixstraat toepast.

,,We willen de stijl van het pand in overeenstemming brengen met het nieuwe gevelbeeld in de Keizer- en Beatrixstraat’’, aldus Waltmann.

De Xenos-winkel is nu nog gevestigd in het noordelijk deel van de Spoorstraat. ,,De verhuizing past in het beleid om winkels meer te concentreren’’, aldus Waltmann.

Wanneer Xenos naar de Keizerstraat gaat is nog onduidelijk. ,,We hopen rond de zomer de tekeningen klaar te hebben. Als alles binnen het bestemmingsplan past kan het snel gaan, anders ben je zó weer negen maanden langer onderweg.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.