Vios en Sparta openen het nieuwe jaar met zege

Warmenhuizen

Het zou op papier een makkelijke wedstrijd moeten zijn en wie de uitslag leest zou dat ook denken. Vios '79, koploper in de hoofdklasse zaalvoetbal, ontving Biersteker/Plubos. Maar anders dan de 6-1 doet vermoeden hadden de troepen van coach Niek Wester het lastig tegen de hekkensluiter.

Ondanks het meeste balbezit, konden de Warmenhuizers moeilijk tot uitgespeelde kansen komen. De 2-0 ruststand werd bereikt door een vrije trap van Frank van den Berg en een goal van Maarten Blankendaal in overtalsituatie. Na de wissel kozen de gasten de aanval. Het leidde tot kansen over en weer. Vanaf de stip scoorde Dennis van Duin de 3-0. De gasten deden iets terug en het was aan doelman Broersen te danken dat het bij die treffer bleef. Tot slot lieten Swen Dekker, Kay Broersen en Ber Meulemans Vios toch terugkijken op een goed begin.

Ook Sparta '67 kon dat. In Heerhugowaard boekte de ploeg van coach Selco Bos de eerste uitoverwinning van het seizoen. FC Marlene 3 werd met 4-5 verslagen.

Veerkracht

De Zandtemers toonden veerkracht op een moeilijk bespeelbare vloer. Na een slap begin keek Sparta tegen een 2-0 achterstand aan. Mattijs Bleijendaal verkleinde vlak voor rust de score: 2-1. Na de pauze kwam er een ander Sparta voor de dag. Dit gebeurde nadat Marlene eerst de 3-1 maakte. Een prachtige treffer van opnieuw Bleijendaal, een goal van Sam Glas en twee treffers van Twan Groot brachten de gasten in veilige haven. De 4-5 vlak voor affluiten was slechts voor de statistieken. ,,Het was een overwinning op karakter”, was het eindoordeel van Bos.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.