Yes **

Patrick van den Hurk

Fly from here (Frontiers/Rough Trade)Het hoesje - van huisontwerper Roger Dean - roept onvermijdelijk het gevoel op dat er bij Yes nooit iets zal veranderen. De uitvoering van 'Fly from here' bevestigt die eerste indruk volledig.

Het mag dan het eerste studioalbum sinds tien jaar zijn, de veteranen hebben geen enkele behoefte hun in de jaren '70 gewortelde symfonische rock te verlaten. Zo is het hoofdgerecht van de cd, het in zes delen en 24 minuten opgebouwde titelnummer, de uitwerking van een compositie die in 1980 (!) afviel voor het album 'Drama'. De vervanger van de lang zo karakteristieke zanger Jon Anderson is ook al geen verrassing. Deze Benoît David was tien jaar zanger van een Yes-tributeband en is dus eigenlijk iemand die Anderson verdienstelijk imiteert. Met zo'n aanpak is een nieuw album niet meer dan een poging de trouwste fans een plezier te doen. Die getrouwen mogen andermaal vaststellen dat gitarist Steve Howe en bassist Chris Squire virtuoze instrumentalisten zijn.

Peter HovestadWebsite: http://www.yesworld.com/Luister hieronder naar een fragment van Fly from here, part one, We can Fly

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.