Galgeriet in Monnickendam krijgt geen Vomar, maar een Albert Heijn

Monnickendam

De tijdelijke supermarkt die gepland is op industrieterrein Galgeriet in Monnickendam wordt een Albert Heijn.

De eigenaar van de grond, projectontwikkelaar Hoorne Vastgoed, en Albert Heijn staan op het punt om daarover een overeenkomst te ondertekenen.

Dat heeft Hoorne Vastgoed woensdag bekend gemaakt.

Het feit dat de tijdelijke supermarkt een Albert Heijn wordt, is voor veel mensen een verrassing. Hoorne Vastgoed is oorspronkelijk de vastgoedtak van supermarktketen Vomar. Veel Monnickendammers waren er om die reden van overtuigd dat de winkel op het Galgeriet ook een Vomar zou worden.

In een recent onderzoek naar de mogelijkheden en gevolgen van een nieuwe supermarkt in Monnickendam werd al geconcludeerd dat het niet verstandig is om op het Galgeriet een Vomar te vestigen. De Gouwzeestad heeft op dit moment twee supermarkten, allebei van Deen. Volgens de onderzoekers opereert die keten in hetzelfde segment als Vomar, namelijk laag tot midden. Een Vomar zou daarom nauwelijks iets toevoegen aan het aanbod. Een formule in het lage segment (Aldi of Lidl), of juist in het hogere segment (Albert Heijn of Jumbo) zouden veel meer toegevoegde waarde hebben.

Albert Heijn deed twee jaar geleden al een poging om een winkel te openen in Monnickendam. De grootgrutter had toen het Prooyen op het oog, de plek waar aannemersbedrijf Leguit en Roos is gevestigd. Dat zou dan mogelijk verhuizen naar het bedrijventerrein in Katwoude. Er werd toen gesproken over een zogenoemde Albert Heijn Large met een winkeloppervlakte van 2000 vierkante meter. Het plan leidde tot veel commotie en angst voor verkeers- en parkeerproblemen, waarna Albert Heijn het weer introk. De winkel op het Galgeriet wordt rond de 1000 vierkante meter.

Meer nieuws uit Waterland

Meest gelezen