Stormloop op kijkdag dure huizen

beverwijk

Een stormloop. Zo mag je het rustig noemen. De belangstelling voor de kijkdag in dure nieuwbouwwoningen leverde een beeld op van volgeparkeerde straten (met dure wagens), groepjes mensen onder paraplu’s van bouwfirma’s en makelaars die hun keel schor praatten om uitleg te bieden over de woningen.

De nieuwbouwdag vond in de IJmond plaats bij een aantal woningbouwprojecten die een paar jaar min of meer stil lagen vanwege de kredietcrisis.

Voorheen was er belangstelling genoeg voor dit woningsegment, waarvan de aanschafprijzen beginnen bij zo’n vier ton. Maar tijdens de crisis stelden veel gefortuneerde woningbezitters hun verhuiswens nog even uit. Vooral toen overal uit het land horrorverhalen kwamen van mensen die hun oude huis aan de straatstenen niet kwijtraakten. Zaten ze met dubbele woonlasten, een last die weinigen erg lang kunnen dragen.

Maar de bouwers zaten ook niet stil. Nieuwe bouwprocedés zijn uitgevonden, om de weifelende koper over de streep te trekken. Bij het project Marlot in de Broekpolder, waar 26 vrijstaande villa’s verrijzen, zijn al zes woningen verkocht. Er staat er nog maar één; die was afgelopen zaterdag geopend voor het massaal toestromende publiek. Maar de rest van de woningen kan er ook heel snel staan. ,,Bij deze woningen duurt de bouw slechts veertien weken. Dat levert allerlei voordelen op, zoals minder bouwrente’’, vertelt makelaar Peter Tromp.

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.