Eén glas op Wijnpad door Monnickendam

Ron Amesz

Wijnroute dwars door Monnickendam. Eén glas kopen voor 7,50 euro en bij 24 ondernemers wijn proeven. De wijnroute door Monnickendam is geïnspireerd op de reeds langer bestaande traditie in Blaricum om 'oktober wijnmaand' te vieren.

Het systeem is simpel. Vooraf kopen bezoekers een glas bij de lokale stichting en met dit wijnglas gaan deelnemers langs winkels en bedrijven om verschillende wijnen te proeven en zo kennis te maken met lokale winkeliers en hun bedrijf.

Juwelier Julian van Oosterloo van Sako Juweliers stelde het Blaricumse concept voor aan collega ondernemers en kreeg direct veel bijval. Ook van de Ondernemersvereniging Binnenstad Monnickendam.

Oosterloo is heel zeker van het succes van de Wijnroute door Monnickendam. Hij bestelde duizend glazen en verwacht een groot deel daarvan te verkopen voor de eerste Wijnroute. Die staat gepland voor vrijdag 28 oktober. Tussen 19 en 22 uur kunnen proevende wandelaars 24 ondernemers aandoen om verschillende wijnen te proeven. Het glas is te koop bij het Informatiepunt Waterland.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.