Platje helpt Volendam over het dode punt

volendam

Hoe krijg je Melvin Platje weer aan het voetballen? Zet ‘m gewoon een keertje op de bank. De getergde ‘supersub' schoot Volendam gisteravond met twee treffers langs AGOVV: 5-2.

Duidelijke cijfers, zo op het eerste gezicht. Maar de riante overwinning was geflatteerd. Want AGOVV speelde brutaal, maar de bezoekers verzuimden na een prima comeback - van 2-0 achter naar 2-2 - door te drukken. Het was koren op de molen voor Volendam en voor Melvin Platje in het bijzonder, die met zijn snelheid optimaal profiteerde van de geboden ruimte.

De grillige spits was door trainer Gert Kruys buiten het elftal gelaten ten faveure van ‘local hero' Kees Tol. De Volendammer bekroonde zijn debuut in de basis met een doelpunt, maar toch werd het de avond van de speler die hem een kwartier voor tijd kwam vervangen, Melvin Platje.

En dus heeft Volendam na zes duels ‘gewoon' twaalf punten verzameld. De ploeg moet zijn eerste goede wedstrijd nog spelen, maar keihard werken en toeslaan op de juiste momenten zijn ook kwaliteiten. Mocht de ploeg straks écht de geest krijgen, dan kan het een leuk seizoen gaan worden aan de Dijk.

Volendam begon moeizaam tegen AGOVV, maar kwam na een half uur toch op voorsprong. Paul de Lange knalde van afstand prachtig raak. Even later scoorde Tol met een subtiel lobje de 2-0, maar nog voor rust kwam AGOVV terug. Tailor profiteerde van een enorme verdedigingsfout. Laghmouchi maakte een kwartier voor tijd gelijk en bracht daarmee de thuisploeg aan het wankelen. Dankzij de invallers Platje (tweemaal) en Kramer bleven de punten toch in Volendam.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen