Kraakman Perfors voegt filialen Wieringerwerf en Wognum samen op Agriport

Martijn Gijsbertsen
middenmeer

Kraakman Perfors BV gaat haar filialen in Wieringerwerf en Wognum samenvoegen. De specialist in landbouw-, tuin en parkmachines, exclusief dealer van John Deere, verhuist dit najaar naar een gloednieuwe vestiging op bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer.

,,De huidige locaties huren we, dit wordt straks eigendom. Bovendien zijn deze filialen wat verouderd’’, licht directeur Ernst Knaapen (42) de miljoeneninvestering toe.

Steeksleutel

,,Waar je vroeger een trekker of combine met een steeksleutel kon repareren, moet je tegenwoordig bijna ICT’er zijn. Op Agriport hebben we straks meer ruimte en mogelijkheden om ons pand daar volledig op in te richten.’’ De intentie en verwachting is niet dat er door de stap banen verloren gaan, zo benadrukt hij.

Langs de A7 heeft ontwikkelaar Dreef Beheer ruim 8200 vierkante meter grond gekocht. Daar staat de staalconstructie voor het nieuwe Kraakmanpand al overeind.

Aannemer Akerbouw BV uit Uitgeest heeft vorige maand de fundering gestort en werkt ook in de bouwvak gestaag door. ,,Het staat op een laag pitje, maar in september moeten de wanden dicht zitten’’, aldus Knaapen. ,,In december wordt de boel volgens planning opgeleverd. Dan hebben we een maand of twee om te verhuizen, voordat alles in gebruik kan worden genomen.’’

Showroom

Het grotendeels groene gebouw wordt zestig bij zestig meter en staat straks met de glazen pui naar de A7. Op de begane grond komen showroom, werkplaats, opslag- en testruimte, boven magazijn, kantoor plus kantine.

De vestiging Agriport gaat volgens Knaapen ook voor andere filialen een rol spelen. Kraakman Perfors BV heeft in totaal negen filialen, waarvan nog vier in Noord-Holland. Dit betreft de vestigingen De Cocksdorp op Texel, in ’t Zand, Bakkum en Zuidoostbeemster. In totaal werken er 134 mensen bij het bedrijf.

,,Het wordt een centraal distributiepunt voor onderdelen, zoals banden en ramen. We gaan de buitendienst op de weg naar een hoger niveau tillen, meer koerieren en repareren bij de klant. Ook willen we meer doen met jonge inruilmachines, die via ons een tweede leven kunnen krijgen.’’

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.