CKenG-lied (bescheiden) hit op internet

Redacteur Kennemerland
castricum

Flitsend is het niet en juist daarom is het liedje ’Lokale Politiek’ van de Castricumse lokale partij CKen G een (bescheiden) hit op YouTube. Het liedje is intussen ruim 5000 keer bekeken.

Het kwam in programma’s over de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart al voorbij op Radio1 en bij Radio 3FM. Ook Geen Stijl pakte het op, die het filmpje wegzette als ’een meedeiner’ waarmee CKenG zich ’ouderwets grandioos voor lul zet’.

Het liedje, een eenvoudig mee te zitten karaoke-nummer, is van Rob Berkemeier en kent teksten als ’Zij zijn uw woord met daad/in gemeente Castricum/Zij luisteren naar u/en da’s een unicum’.

CKenG-wethouder Bert Meijer is blij met de aandacht: ,,Politiek betekent ook ondernemen. Het gaat om naamsbekendheid. Als 4000 mensen het filmpje niks vinden en 1000 wel, hebben we toch 1000 mensen bereikt. Dat is winst. En die andere 4000 hebben in elk geval onze naam onthouden.’’Meijer noemt het ’hartverwarmend’ dat er talloze vrijwilligers zich ’creatief uitleven’ om de partij onder de aandacht te brengen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.