Zwangere Selina Bruin verlaat met afgesproken rood en bloemen het handbalveld

Johan Koorn
’t Veld

Maedilon/VZV heeft bij United Breda de elfde overwinning op rij geboekt: 18-23.

De ambiance was niet eerste divisie-waardig. Voor slechts zo'n vijftig toeschouwers was het openingsdoelpunt voor de thuisploeg. Djazzmin Trabelsi, die op de linkerhoek mocht beginnen, zorgde voor de 1-1 en 2-2. Tot 8-8 ging het handbalduel vervolgens gelijk op. United Breda probeerde het spel te vertragen en hier had VZV moeite mee. Desondanks wisten Maud Kruijer en Lisanne Kolken nog voor rust een doelpunt te scoren, waardoor er tussentijds overleg volgde met een stand van 9-10.

De tweede dertig minuten waren duidelijk voor VZV. De start was direct goed. Lotte Houtenbos, topscorer deze avond met in totaal tien doelpunten, scoorde koud uit de kleedkamer twee keer. Ook Elles Bakker en Joyce Hillen lieten net bollen, waarna de weerstand van United Breda gebroken was.

Bij 14-19 volgden er drie op maat gegooide breaks van keepster Amber Zomerdijk op de eveneens uit Waarland afkomstige Houtenbos. Feilloos werden deze kansen verzilverd. Daarna was het woord aan Selina Bruin, die na de 17-21 een afgesproken rode kaart kreeg van de leidsman. Vanwege een zwangerschap was dit haar laatste wedstrijd dit seizoen. Bruin mocht met rood en bloemen afzwaaien.

Met nog tien seconden op de klok scoorde Linsey Perre het laatste doelpunt van dit duel. Volgend weekend ontvangt VZV nummer tien Bentelo. Daar heeft de ploeg uit 't Veld nog een appeltje mee te schillen, omdat de uitwedstrijd met 25-24 werd verloren

Meer nieuws uit NHD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.